Anke Hamstra uit Deventer heeft haar ogen uitgekeken toen ze donderdagavond poolshoogte nam op de landtong bij feestende jongeren. Ze wil dat er meer wordt geboden aan de jeugd, zodat overlast op dit soort locaties verdwijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
Anke Hamstra uit Deventer heeft haar ogen uitgekeken toen ze donderdagavond poolshoogte nam op de landtong bij feestende jongeren. Ze wil dat er meer wordt geboden aan de jeugd, zodat overlast op dit soort locaties verdwijnt. © Ronald Hissink

Raadslid zat tussen de feestende jongeren in Deventer en keek ogen uit: ‘Dit kan niet langer, we moeten jeugd meer bieden’

Drankflessen, lachgaspatronen en andere zooi. Intimidatie, groepsverhitting en een vechtpartij. Anke Hamstra - moeder, docent en raadslid in Deventer - heeft het afgelopen week allemaal gezien toen ze poolshoogte nam op de landtong bij de spoorbrug in haar woonplaats. Het laat haar niet meer los: ,,We moeten echt het gesprek aan gaan over onze jongeren.”

9 reacties

 • JC Riemsdijk

  1 maand geleden
  Men kan er alles van vinden zoals ook M van Deventer er wat van vindt maar dat rechtvaardigd niemand er zo'n tering zooitje van te maken en achter te laten. En voor het raadslid, was in actie gekomen en had het voortouw genomen. Misschien had het wat bijgedragen aan het oplossen maar zo niet natuurlijk. En voor de rest had men de jongeren lekker moeten laten feesten, afgrendelen en voordat men weggaat de zooi laten opruimen.
 • Wim Neutink

  1 maand geleden
  Vroeger is een scheldwoord voor de jeugd maar wij hadden geen TV geen computer geen telefoon en al helemaal geen geld voor drank of om op een terrasje te zitten. Wij hadden wel plezier hoe is het mogelijk zal de jeugd denken.
 • Hans Huisman

  1 maand geleden
  Vader en moeder worden, dat lukt nog wel. Echter vader en moeder zijn, dat is een kunst die kennelijk niet door alle ouders wordt beheerst. Ik denk ook, dat je op de eerste plaats bij de ouders moet zijn. Ik betwijfel of die wel weten of willen weten wat hun kroost uitspookt. Succes.
 • M Van Deventer

  1 maand geleden
  Wellicht ook goed om er even bij stil te staan wat "we" de jongeren het afgelopen jaar hebben aangedaan. Hen is ongeveer alles afgepakt / verboden waar jongeren behoefte aan hadden.(Nee, dan niet verschuilen achter "dat was Covid" Dat was het beleid van volwassenen zonder enige inspraak / invloed van jongeren) (Ik ben overigens al een tijd geen jongere meer)
 • M Van Deventer

  1 maand geleden
  Wat een makkelijke reacties. Ik ben als lezer benieuwd naar de leeftijd van de schrijvers die zo afgeven op de jongeren. "Ze" moeten het natuurlijk opruimen maar komt dit van de generaties die van de aarde ook een puinhoop hebben gemaakt? Daar is het doorschuiven naar een andere generatie klaarblijkelijk ook een oplossing.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer