Volledig scherm
Het pand van Cucina Italiana aan de Grote Poot in Deventer. Over een paar maanden gaat dat dicht en openen Geke en Raffaele Natale een nieuwe, grotere eetgelegenheid aan de Brink. © Archief/Foto Hissink

Raffaele Natale opent nieuw
Italiaans restaurant op Brink

Raffaele’s Foodbar, zo gaat het nieuwe restaurant heten dat het horeca-echtpaar Raffaele en Geke Natale eind dit jaar gaat openen op de Brink in Deventer. Het nieuwe etablissement komt in het pand naast Hotel Royal. Op die locatie zetelde voorheen een filiaal van de SNS-bank.

Het huidige restaurant van de Natale’s, Cucina Italiana aan de Grote Poot, gaat in de loop van dit najaar dicht. Een groot verschil met Cucina Italiana is dat de nieuwe zaak veel groter is. Daar waar Cucina veertig zitplaatsen had, telt Raffaele’s Foodbar straks honderd plaatsen. ,,We moeten nu vaak ‘nee’ verkopen en dat vinden we jammer. In de nieuwe zaak zal dat hopelijk veel minder vaak gebeuren’’, zegt Raffaele Natale.

Hele dag open

Maar er zijn meer verschillen. De Foodbar aan de Brink zal de gehele dag geopend zijn. Cucina Italiana is momenteel alleen ’s avonds geopend om er te kunnen dineren. Bedoeling is dat het nieuwe restaurant het assortiment gaat verbreden: er worden straks ook pizza’s bereid bijvoorbeeld. ,,Maar we gaan ook veel doen met verse vis. En de gasten kunnen kleine hapjes bestellen. Er zal meer kunnen dan zeg maar het traditionele driegangenmenu. Want we merken dat veel mensen soms ook op een wat andere manier willen dineren dan het klassieke voor- , hoofd- en nagerecht.’’

Personeel

Het pand aan de Brink wordt momenteel al flink onder handen genomen.  Raffaele en Geke Natale hopen de komende maanden nog veel nieuwe medewerkers aan te kunnen nemen. Het horeca-duo heeft vooral bedienend personeel nodig. 

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer