Volledig scherm
© Thinkstock

Rake klappen na opmerking over bowlingbal in Deventer

Zaterdagavond zijn twee groepen bezoekers uit elkaar gehaald na een ruzie bij de bowlingbanen van Buitensociëteit & Bowling De Worp. Na een verkeerd opgevatte opmerking zijn er rake klappen uitgedeeld tussen de twee groepen. De ruzie werd gesust door het personeel van het bowlingcentrum. 

Een voetbalteam uit Twello was op teamuitje naar het bowlingcentrum, toen vlak voor het einde van hun speeltijd een opmerking werd gemaakt naar een groep op de baan daarnaast. Volgens een betrokkene van het voetbalteam is die opmerking verkeerd opgevat, waarna de groep verhaal kwam halen.

De betrokkene wil niet met naam en toenaam reageren uit angst voor verdere gevolgen. ,,Iemand maakte een grappig bedoelde opmerking naar een meisje uit de groep naast ons. ‘Of ze een bal op onze baan wilde gooien’. Dit schoot in het verkeerde keelgat. Toen we na onze speeltijd nog een biertje dronken in het café-gedeelte van het bowlingcentrum kwamen de mannen verhaal halen. Dit liep uit de hand. Jongens die niet bij ons hoorden, maar voor ons in de bres sprongen, hebben een aantal klappen opgevangen.”

De bedrijfsleider van Buitensociëteit & Bowling De Worp, betreurt de situatie. ,,Dit is de allereerste keer dat wij zoiets mee hebben gemaakt bij het bowlingscentrum. Er is nooit agressie hier. Een compliment voor ons personeel, dat snel handelde, waardoor het incident in de kiem werd gesmoord. De politie is direct ter plaatse gekomen, maar toen was alles al gesust. De twee groepen zijn daarna afzonderlijk van elkaar vertrokken.”

Volledig scherm
Archieffoto van Buitensociëteit & Bowling De Worp. © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer