Volledig scherm
© Thinkstock

Rake klappen na opmerking over bowlingbal in Deventer

Zaterdagavond zijn twee groepen bezoekers uit elkaar gehaald na een ruzie bij de bowlingbanen van Buitensociëteit & Bowling De Worp. Na een verkeerd opgevatte opmerking zijn er rake klappen uitgedeeld tussen de twee groepen. De ruzie werd gesust door het personeel van het bowlingcentrum. 

Een voetbalteam uit Twello was op teamuitje naar het bowlingcentrum, toen vlak voor het einde van hun speeltijd een opmerking werd gemaakt naar een groep op de baan daarnaast. Volgens een betrokkene van het voetbalteam is die opmerking verkeerd opgevat, waarna de groep verhaal kwam halen.

De betrokkene wil niet met naam en toenaam reageren uit angst voor verdere gevolgen. ,,Iemand maakte een grappig bedoelde opmerking naar een meisje uit de groep naast ons. ‘Of ze een bal op onze baan wilde gooien’. Dit schoot in het verkeerde keelgat. Toen we na onze speeltijd nog een biertje dronken in het café-gedeelte van het bowlingcentrum kwamen de mannen verhaal halen. Dit liep uit de hand. Jongens die niet bij ons hoorden, maar voor ons in de bres sprongen, hebben een aantal klappen opgevangen.”

De bedrijfsleider van Buitensociëteit & Bowling De Worp, betreurt de situatie. ,,Dit is de allereerste keer dat wij zoiets mee hebben gemaakt bij het bowlingscentrum. Er is nooit agressie hier. Een compliment voor ons personeel, dat snel handelde, waardoor het incident in de kiem werd gesmoord. De politie is direct ter plaatse gekomen, maar toen was alles al gesust. De twee groepen zijn daarna afzonderlijk van elkaar vertrokken.”

Archieffoto van Buitensociëteit & Bowling De Worp.
Volledig scherm
Archieffoto van Buitensociëteit & Bowling De Worp. © Maarten Sprangh
  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer