Ralph Kleinbussink is Mr Senior Pride 2020. Hij zet zich in voor de roze 50-plusser: teveel homo's en lesbiennes gaan de kast weer in als ze hulpbehoevend worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ralph Kleinbussink is Mr Senior Pride 2020. Hij zet zich in voor de roze 50-plusser: teveel homo's en lesbiennes gaan de kast weer in als ze hulpbehoevend worden. © FOTO HISSINK

Ralph uit Deventer vecht voor roze ouderen: ‘Ze gaan soms terug de kast in als ze hulpbehoevend worden’

Mr Senior Pride 2020Deventenaar Ralph Kleinbussink is eigenzinnig, altijd al geweest. Wist niet wat een homo was, tot hij als 15-jarige bij het COC binnenkwam. ,,Uit de kast gekomen? Meid, ik heb nooit in de kast gezeten.” Hij gunt iedereen die instelling. Maar weet tegelijkertijd dat de wereld zo ver niet is. De 61-jarige is door de ANBO en  het COC uitgeroepen tot de landelijke Mr Senior Pride 2020 omdat hij zich inzet voor de roze 50-plusser.

 1. Vogelaars uit hele land hopen op glimp van jufferkraanvogel bij Voorst: ‘Ik heb er een beetje de pest in’
  PREMIUM
  video

  Vogelaars uit hele land hopen op glimp van juffer­kraan­vo­gel bij Voorst: ‘Ik heb er een beetje de pest in’

  De vogel is gevlogen, maar de vogelaars zijn er nog wel. Op de Voorsterklei staan deze woensdagmiddag zeker tien mensen, verrekijker om de nek of voor de ogen. Ingespannen zoeken ze de lucht af. Komt hij terug? De zeldzame jufferkraanvogel die hier de afgelopen dagen fourageerde tussen de ooievaars is vanmorgen om 9.20 uur opgestegen en in zuidoostelijke richting weggevlogen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Vrouw vast in horrorlift op station Meppel
  Play

  Vrouw vast in horrorlift op station Meppel

 2. Grote brand in basisschool Apeldoorn
  Play

  Grote brand in basis­school Apeldoorn

Deventer