Rapper Snelle, hier in actie tijdens de Grote Kick-Off van Deventer. De rapper wint de Deventer Promotieprijs 2020.
Volledig scherm
Rapper Snelle, hier in actie tijdens de Grote Kick-Off van Deventer. De rapper wint de Deventer Promotieprijs 2020. © Kevin Hagens

Rapper Snelle wint Deventer Promotieprijs:
‘Ik wil nooit meer weg uit Deventer’

Rapper Snelle gaat ook in 2020 voorlopig sneller dan snel. Vorig jaar scoorde de rapper, echte naam Lars Bos, al een megahit met Reünie, MTV-awards, Edison-nominaties en een top-2000-notering. Nu valt hij ook lokaal in de prijzen: de rapper wint de Deventer Promotieprijs voor 2020. Dat werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Deventer bekend gemaakt. 

Snelle is geboren in Gorssel, maar woont al langere tijd in Deventer. De artiest was zelf niet aanwezig, omdat hij in het buitenland zit, wel reageerde hij in een video. De rapper gaf aan ‘enorm verrast’ te zijn. ,,Er wordt mij vaak gevraagd of ik niet naar de Randstad moet verhuizen, maar dan zeg ik altijd nee, want dan kan ik nooit meer ‘thuis komen’ 's avonds. Ik wil nooit meer weg uit Deventer.” 

Nuchter

Snelle werd zaterdag 4 januari in zijn kleedkamer verrast met de Deventer Promotieprijs 2020, door Carlijn Leenders van Deventer Marketing en wethouder Thomas Walder. Volgens Deventer Marketing is de rapper een ambassadeur voor Deventer bij uitstek. ,,Bij zijn succes blijft Lars een gewone, nuchtere jongen met een typisch Deventerse uitstraling: authentiek, eigenwijs en vernieuwend.” 

De prijs werd dit jaar voor de 26e keer uitgereikt. Vorige winnaars waren onder meer Saxion, Özcan Akyol, Go Ahead Eagles. Vorig jaar ging de prijs naar Carlos van Dijk, van woonwinkel Carlos in Huis in de voormalige Sallandsche Bank aan de Hofstraat. De reactie op de prijs van Snelle zie je hier

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer