Ravage op A1 door crash met meerdere voertuigen: 6 gewonden

Video | UpdateEen ongeval met vijf personenwagens en een vrachtwagen heeft dinsdagochtend op de A1 bij Bathmen een enorme ravage veroorzaakt.  Zes mensen raakten gewond. De snelweg richting Holten was urenlang dicht.

Het ongeluk gebeurde even voor 10.30 uur. Door nog onbekende oorzaak raakten een vrachtwagen en vijf auto's daarbij betrokken. De voertuigen klapten op elkaar en kwamen kriskras op de snelweg tot stilstand. Auto-onderdelen verspreidden zich over het asfalt.

Gewonden

Zes personen raakten gewond. Brandweerlieden moesten een van hen uit zijn of haar auto bevrijden. Vervolgens waren de hulpdiensten nog uren bezig met opruimwerkzaamheden en onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

De snelweg van Bathmen richting Holten werd gedurende drie uur afgesloten. Dat zorgde voor een file van zo'n acht kilometer file en een vertraging van bijna een uur. Omstreeks 13.15 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Volledig scherm
De ravage op de A1 bij Bathmen is enorm. De vijfde personenwagen is op de foto niet zichtbaar. Deze gaat schuil achter de brandweerwagen. © News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer