Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen V. ofwel de oehoeman geeft toe dat hij eind juni een kip van het Vogeleiland heeft meegenomen, maar had niet de intentie deze te stelen. Hij wist de officier van justitie en rechter te overtuigen. De politierechter sprak hem vrij van diefstal. In plaats van naar de gevangenis, is V. naar Dimence gebracht. © Tom van Dijke (archieffoto)

Rechter is overtuigd: Deventer oehoeman wilde kip echt terugbrengen naar Vogeleiland

Het chagrijn waarmee Jeroen V. (42) uit Deventer de rechtszaal in Zwolle binnen liep, sloeg woensdag snel om in woede. De emoties liepen bij V. - beter bekend als de oehoeman - zo hoog op dat hij tijdens de zitting de parketpolitie vroeg hem uit voorzorg te boeien. ,,Anders vlieg ik de rechter en officier van justitie misschien wel aan. Ik word echt pislink nu.”

V. was boos dat hij zich in de rechtbank moest verantwoorden voor de diefstal van een kip die volgens hem geen diefstal was, maar vooral woest dat hij nog niet opgenomen was bij Dimence terwijl hem dat beloofd was. De Deventenaar gaf ruiterlijk toe dat hij eind juni een kip van het Vogeleiland had meegenomen. Het is echter nooit de bedoeling geweest het dier te stelen, verklaarde V. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer