Volledig scherm
Grietje B. (57) uit Deventer, die wordt verdacht van het doodschieten van haar echtgenoot Lauwie van Lies, komt aan in een geblindeerde auto. © de Stentor

Rechtszaak moord Lauwie op woonwagenkamp Deventer uitgesteld

De strafzaak rond de gewelddadige dood van Lauwie van Lies uit Deventer is uitgesteld. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat een animatie maken om meer duidelijkheid te krijgen hoe de man in het woonwagenkamp om het leven kwam.

Grietje B. wordt ervan verdacht haar man Lauwie in de nacht van 1 op 2 april met een vuurwapen te hebben doodgeschoten. De man werd aangetroffen met een kogel in zijn hoofd en zeker twee in zijn borst. Een 3D-animatie moet meer duidelijkheid geven over de momenten voor zijn dood. 

Visualisatie

Omdat het NFI tijd nodig heeft om die visualisatie te maken, is de geplande inhoudelijke behandeling van de strafzaak in februari nu van tafel. Eind januari moet de computeranimatie klaar zijn, daarna wordt B. opnieuw gehoord. De zaak wordt vermoedelijk op 19 april inhoudelijk behandeld, zei een woordvoerder van de rechtbank in Zwolle donderdag.

Eerder werd door de politie op het woonwagenkamp de schietpartij nagespeeld. Haar advocaat vroeg eerder om meerdere getuigen te horen. Die moeten bevestigen dat B. herhaaldelijk mishandeld werd door haar man. B. zit nog altijd gedetineerd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer