Volledig scherm
Jan Klerq hier nog aan het werk in zijn restaurant Diekhuus. Over een paar maanden gaat het etablissement weer open met een nieuwe eigenaar. © Foto archief/RONNY TE WECHEL

Restaurant ’t Diekhuus in
Terwolde verkocht aan
Apeldoornse horecaondernemer

Restaurant  ’t Diekhuus in Terwolde komt in andere handen. De huidige eigenaar, Jan Klerq, heeft de zaak verkocht aan de Apeldoornse horeca-man Stef Fuhler. De laatste runt in Hoog-Soeren al een brasserie en een pannenkoekenzaak.  

Jan Klerq  (61)  heeft zijn restaurant van de hand gedaan omdat hij naar eigen zeggen 'het wat rustiger aan wil gaan doen’.  Het aan de Bandijk  in Terwolde gelegen restaurant zal de naam ’t Diekhuus blijven houden, aldus Fuhler.  Het restaurant is momenteel gesloten. Fuhler verwacht dat het etablissement  in de eerste helft van oktober weer open zal zijn nadat er enige verbouwingswerkzaamheden zijn uitgevoerd.  

Het is de bedoeling dat ’t Diekhuus-nieuwe-stijl  wat laagdrempeliger wordt dan  tot nu toe het geval was. Fuhler doelt hiermee onder meer op de betaalbaarheid. ,,Het moet een laagdrempelige, toegankelijke, gezellige zaak worden”, onderstreept Stef Fuhler.  

Het restaurant van Jan Klerq  werd in 2014 nog uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland. Klerq maakte gebruik van groenten die hij zelf in de tegenover het restaurant gelegen groentetuin verbouwde. 

Fuhler zegt voor ’t Diekhuus nog personeel voor zowel de keuken als in de bediening nodig te hebben. Hij gaat eerst in gesprek met enkele medewerkers die  werkzaam waren bij ’t Diekhuus.  

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen