Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Rijinstructeur op de bon na meerdere overtredingen op de A1

Een rijinstructeur is op de bon geslingerd nadat hij meerdere overtredingen pleegde. De instructeur liep tegen de lamp bij een videosurveillance op de A1.

De bestuurder viel op, want hij gooide een sigaret uit het raam. Verder droeg de instructeur geen autogordel en werd er onnodig geclaxonneerd. De politie gaf de bestuurder een volgteken om bij de volgende afslag de bestuurder toe te spreken. De bestuurder van de lesauto wilde echter al op de vluchtstrook stoppen en probeerde dit duidelijk te maken met lichtsignalen. Nadat de instructeur besefte dat de politie toch echt even verderop wilde stoppen, maakte de bestuurder weer snelheid om op een andere plek te worden toegesproken. De rijinstructeur, die alleen in de auto zat, kreeg een bon voor het onnodig claxoneren. Voor de andere overtredingen kreeg hij een waarschuwing.

Kentekenplaat

Bij de video-surveillance werd ook een motorrijder bekeurd. De bestuurder kreeg twee bonnen. Eentje voor het inhalen over een dubbele doorgetrokken streep en eentje voor een niet zichtbare kentekenplaat. De kentekenplaat stond schuin en was niet leesbaar. De kentekenplaat had een afwijking van 70 graden, terwijl een hoek van maximaal 30 graden afwijking is toegestaan.

Verder werden nog zes bestuurders op de bon geslingerd voor te hard rijden op  de A1 en in de omgeving Holten en Nijverdal. Alle zes de bestuurders reden minstens 30 km/uur te hard.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer