Volledig scherm
A1 bij Bathmen. © Tom van Dijke

Rijkswaterstaat moet meer doen
tegen geluid A1 bij Bathmen

Martijn Ubels

Bathmen

Rijkswaterstaat moet mogelijk toch geluidschermen plaatsen bij Bathmen met de verbreding van de A1. Uit hernieuwde berekeningen blijkt dat er meer verkeer en - dus meer geluidsoverlast - op de snelweg bij het dorp is te verwachten dan Rijkswaterstaat aanvankelijk had gedacht.

Op basis van die nieuwe verkeersprognoses volstaat alleen geluidsverlagend asfalt niet meer en zijn extra maatregelen wettelijk verplicht, te betalen door Rijkswaterstaat. Dat staat in een (summiere) passage in een schrijven van Gedeputeerde Staten van Overijssel over de A1.

Verplichte maatregelen zijn doorgaans het plaatsen van schermen. Volgens Rijkswaterstaat is nog niet duidelijk of dat bij Bathmen daadwerkelijk het geval is.

Gemeente Deventer en provincie Overijssel trokken zelf al 2,4 miljoen uit voor een geluidswal bij Bathmen, alhoewel de exacte invulling nog niet duidelijk is. Gemeente en provincie kwamen met die aanvullende maatregelen tegemoet aan zorgen vanuit het dorp, aangevoerd door Belangen Vereniging Bathmen (BVB). De nieuwe berekeningen maken dat een ‘deel’ van die aanvullende maatregelen nu wettelijk verplicht zijn en daarmee te betalen door Rijkswaterstaat, schrijft de provincie.

 1. Kleurrijke VVV-baas Hein te Riele beleeft zijn laatste Dickens in Deventer: ‘Na mij een nieuwe malloot’
  PREMIUM
  Video

  Kleurrijke VVV-baas Hein te Riele beleeft zijn laatste Dickens in Deventer: ‘Na mij een nieuwe malloot’

  VVV-directeur Hein te Riele (65) maakte van de stad Deventer een miljoenenattractie. Deventer Op Stelten, De Boekenmarkt en Dickens: het werden events van Europese allure. Dit weekend viert hij zijn laatste Dickens. Te Riele stopt volgend jaar als VVV-baas. De Deventer onderkoning blikt terug en vooruit, zoals alleen hij dat kan: hard, lief, grof, cynisch, opschepperig, teder en ondeugend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

 • Ja, het is een echte topboom! (88%)
 • Hij kan er zeker mee door. (5%)
 • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
 • Deze boom is het aanzien niet waard. (3%)
3405 stemmen