Volledig scherm
De plek waar het ongeluk op de A1 gebeurde. © FOTO HISSINK

Rijkswaterstaat onderzoekt matrixportaal na ongelukken met negen doden

videoRijkswaterstaat onderzoekt of er een patroon zit in de drie dodelijke botsingen met een matrixportaal deze week. Na ongevallen bij Staphorst (A28) en Deventer botste in de nacht van dinsdag op woensdag op de A12 in Den Haag opnieuw een auto op zo’n paal. Toeval of niet?

Bij de aanrijding in Den Haag kwamen - net als in Deventer - vier inzittenden om het leven. Bij A1-afslag Deventer knalde op paasmaandag een auto met vier Apeldoornse vrienden op een matrixportaal. Alle jonge inzittenden, twintigers, overleden. Diezelfde dag reed op de A28 bij Staphorst een 19-jarige Deventerse ook tegen de staander van zo’n portaal met matrixborden.

Patroon herkennen

Thijs Scheres, persvoorlichter van Rijkswaterstaat, zegt: ,,Er gebeuren helaas vaker ongevallen, kort op elkaar. Wij gaan onderzoeken of er een patroon zit in deze aanrijdingen. Als blijkt dat in de omstandigheden van de weg iets veranderd moet worden, dan gaat dat gebeuren.’’ Scheres vertelt dat het ‘bij aanrijdingen als deze’ beleid is om onderzoek te doen. ,,Zijn het incidenten of lijken de incidenten op elkaar? Dat gaan deskundigen van ons bekijken. Daarin nemen we ook de oorzaak van het ongeval mee, als dat bekend is. Over onderzoeksresultaten naar een patroon kunnen we nu nog weinig zeggen. Daar is het te vroeg voor.’’

Bekijk hier de video van het fatale ongeluk op de A28 bij Staphorst.

Bekijk hier de video van het ongeluk met vier slachtoffers op de A1 bij Deventer.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer