Volledig scherm
Dinsdagochtend werden twee rijstroken afgesloten op de A1 bij Bathmen nadat een vrachtwagen dinsdagochtend een deel van de lading verloor. © News United/Rens Hulman

Rijkswaterstaat: ongelukken op A1 staan los van werkzaamheden

Rijkswaterstaat past de inrichting van de A1 voor de wegwerkzaamheden niet aan na het ongeval van dinsdagochtend, in de buurt van de plek waar vorige week de eerste werkzaamheden voor de verbreding zijn begonnen. Ongelukken van vorige week staan volgens Rijkswaterstaat los van de werkzaamheden.

Het traject tussen Deventer-Oost en Bathmen in westelijke richting wordt sinds vorige week maandag aangepakt. Bij Bathmen verloor een vrachtwagen dinsdagochtend een deel van de lading bij een botsing met een andere truck. Rijstroken waren urenlang gestremd, met kilometerslange files op de A1 tot gevolg. Op het hoogtepunt stond 13 kilometer file. ,,Het ongeval met de vrachtwagens was op 4 kilometer afstand van de werkzaamheden en had daar geen relatie mee’’, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

Vorige week vonden er op de A1 bij Rijssen en Holten, een gedeelte dat later wordt aangepakt, ook twee ongelukken plaats. Bij Rijssen ramde een auto vrijdag in alle vroegte een bedrijfsbus en knalde daarna tegen de hijskraan. Vorige week dinsdag waren bij een aanrijding ter hoogte van Holten drie auto's betrokken. Het vond plaats in de ochtendspits en zorgde voor een file van 8 kilometer. 

Rijkswaterstaat ziet de ongelukken los van de werkzaamheden aan de A1, die tot 2025 duren. ,,Er is voor ons op dit moment geen aanleiding om naar de inrichting van de weg bij de werkzaamheden te kijken. Wel blijft ons advies: hou je aan de aangegeven snelheden en hou voldoende afstand bij werkzaamheden.’’

  1. Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloopwinkel in Twello
    video + update

    Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloop­win­kel in Twello

    In een doos heeft Kringloop Twello-medewerker Boy Denekamp vanmorgen tot zijn schrik een menselijke schedel aangetroffen. Directeur Hans Hekkert schakelde de politie in. De wijkagent kwam langs om de schedel in de sorteerruimte te inspecteren. Hij constateerde dat deze echt is. Een collega bracht daarna een speciale zak waarin de schedel naar de forensische opsporing in Elst is vervoerd. Wie hem heeft ingeleverd, is onbekend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer