Rijkswaterstaat roept op om niet meer naar ongevalslocatie A1 bij Deventer te komen

videoRijkswaterstaat roept mensen op om niet meer naar de locatie aan snelweg A1 bij Deventer te komen waar maandagochtend vier jonge mannen om het leven kwamen. Het tragische ongeval maakt veel emoties los, hetgeen leidde tot enkele spontane herdenkingen op de ongevalslocatie. 

,,Gezien de impact van dit vreselijke ongeval hebben wij er begrip voor dat mensen hun emoties en gevoelens willen delen’’, zegt Rijkswaterstaat-woordvoerder Klaske Koopmans. ,,Maar doe dat alsjeblieft op een andere plek. Het is levensgevaarlijk om dat te doen op de locatie waar het ongeluk is gebeurd, helemaal als het donker is.’’

Een twintigtal mensen stond maandag aan het eind van de middag letterlijk stil bij het snelwegdrama vlakbij de afrit Deventer. In de vroege ochtend kwamen vier jonge mannen om het leven bij een verkeersongeval. Dat was het begin van meerdere bloemleggingen: vanaf de carpoolplaats aan de voet van de afrit trokken daarna verschillende groepen mensen naar de plek waar het drama zich in de ochtend voltrok. 

Oogluikend

De spontane herdenkingen vonden plaats op een plek waar je normaal niet mag komen, maar Rijkswaterstaat stond het enige tijd oogluikend toe. Volgens een woordvoerder van de Politie Oost-Nederland bestond in elk geval de eerste groep voornamelijk uit nabestaanden van de slachtoffers. Agenten zagen in elk geval bij de eerste groep toe op hun veiligheid. 

Volledig scherm
Nabestaanden leggen bloemen op de plek van het ongeval, langs de A1 bij Deventer. © NewsUnited

Aan het begin van de avond, bij een volgende bloemlegging, werden op zeker moment de contouren van een kijkersfile op de A1 zichtbaar. Het ongeval bij Deventer trof maandag in elk geval twee Apeldoornse voetbalclubs: Columbia en TKA. Bij Columbia en TKA werden wedstrijden afgelast, de vlag ging halfstok. 

TKA meldde op bovendien op zijn Facebook-pagina het overlijden van een van zijn oud-spelers

Volledig scherm
Politie vraagt mensen weg te blijven van de vluchtstrook. © NewsUnited
Volledig scherm
Bloemen op de plek van het ongeval bij Deventer, waar maandagochtend vroeg vier jonge mannen om het leven kwamen. © NewsUnited
Volledig scherm
De spontane herdenking, vlak de plek van het ongeval langs de A1 bij Deventer. © NewsUnited
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer