Volledig scherm
Twee rijstroken zijn dicht bij Deventer op de A1 vanwege het ongeval. © Rens Hulman

Rijstroken weer open op A1 na ongeval bij Deventer

UpdateOp de snelweg A1 nabij Deventer heeft vrijdagmiddag rond 17.40 uur een ongeval plaatsgevonden. Daardoor waren twee rijstroken dicht tussen afrit Voorst en Deventer-Oost, in de richting van Hengelo. 

De vertraging voor weggebruikers liep daardoor al snel op tot meer dan een uur. Slechts één rijstrook en de uitvoegstrook voor afrit Deventer-Oost waren nog beschikbaar voor het verkeer. Rond 19.00 uur zijn alle rijstroken weer vrijgegeven, meldt de ANWB. Van de drie betrokken auto's zijn er twee afgevoerd met de berger. De andere wagen kon met lichte schade op eigen kracht de weg vervolgen.

In de omgeving van Deventer was het eerder vanmiddag ook al erg druk. Vanwege het blussen van een bootje werd de IJsselkade ook al even afgesloten. Dat zorgde voor een verkeersinfarct.

Aanrijding

Ook op de A28 is het vrijdagavond druk. Vanaf Zwolle komen weggebruikers nabij Hoogeveen in een file met langzaamrijdend verkeer. Dat is over een afstand van ongeveer zes kilometer. Volgens de politie Meppel heeft dat te maken met een aanrijding met meerdere betrokken voertuigen. Een verbindingsweg is afgesloten. Verkeer richting het noorden moet eerst de A37 richting Duitsland volgen en kan bij afrit Hoogeveen-Oost weer keren, om vervolgens de weg naar Assen en Groningen te kiezen. Rond 19.30 uur kon iedereen weer via de normale rijstroken doorrijden.

  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM
    Video

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer