Volledig scherm
Website Viking online © Theater Bouwkunde

Risico's bouw Deventer filmtheater moeten geheim blijven

DEVENTER - Het blijft onduidelijk hoe groot de risico's zijn bij de bouw van filmtheater De Viking.

Het college van B en W (Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA) wil de risico's niet openbaar maken. De informatie over de risico's bevat gegevens en bedragen, die 'bij misbruik door derden gevolgen kunnen hebben voor de financiële positie van de NV Maatschappelijk Vastgoed en in het bijzonder voor het project De Viking', aldus B en W.

Al voordat er gestart is met de bouw, blijken de kosten voor De Viking 1,5 miljoen euro hoger te zijn, nu de risico's voor fundering niet duidelijk waren. De bouw kost nu 11,5 miljoen, plus nog eens zo'n 2 miljoen voor parkeerkosten en technische installatie.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer