Bierbrouwerij Davo in Deventer
Volledig scherm
Bierbrouwerij Davo in Deventer © Eigen foto

Road-to-Nowhere-bier tegen ALS van tachtig Nederlandse brouwers ten doop bij DAVO Deventer

Het speciaal bier Road to Nowhere van tachtig Nederlandse brouwers is volgende week zaterdag voor het eerst te proeven. De complete opbrengst van de Smoked Porter gaat naar de Stichting ALS Nederland. De eerste proeverij is in Deventer bij Davo. 

De brouwers verenigd in de Beer Geeks kwamen in december bijeen bij de Jopen-brouwerij in Haarlem. ,,Moet je niet zien dat we dan met tachtig man in een ketel staan te roeren", lacht Davo-brouwer Arnoud Pijpker. ,,Maar we zijn allemaal Geeks, en we staan samen voor ALS. Het is de tweede keer dat we als Beer Geeks Beats ALS’ geld ophalen voor deze ziekte. We hebben afgesproken dat we allemaal fusten afnemen en de opbrengst voor ALS is.”

Davo heeft een aantal fusten besteld ,,Zeker om de weken na 1 februari door te kunnen. Het is een echt Geek-biertje. Als je regelmatig speciaal bier drinkt, vind je 'm spannend, maar als je altijd alleen pils drinkt vind je 'm denk ik lastig.”

Alle brouwers in Deventer bij elkaar

De presentatie is bij Davo. Dan zijn alle brouwers weer bij elkaar. En waarom bij Davo? Dat antwoord is eigenlijk simpel. ,,Midden van het land, presentatieruimte en de brouwerij bij elkaar, ruimte om een paar honderd man te ontvangen", somt Pijpker op. Het bier is na de lancering landelijk verkrijgbaar. Road to nowhere is de opvolger van Body and Soul vorig jaar.  Het nieuwe label, gebaseerd op een aquarel gemaakt door ALS-patiënte Eeke Maters, verbeeldt deze ‘road to nowhere.’

,,Vorig jaar ontstond het idee voor het eerst omdat we tegelijkertijd 5 jaar bestonden en 10.000 leden op Facebook bereikten. Het bier werd gekoppeld aan Stichting ALS omdat een vriend van velen in de groep helaas aan ALS is overleden", vertellen de Geeks.  Op Beer Geeks worden inmiddels allerhande acties opgezet om ook geld op te halen voor het goede doel. De teller staat inmiddels op ruim 33.000 euro. 

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer