Door weer en wind: Aidan Scherpbier zoekt met zoontje Skip (6) naar plastic afval langs de IJssel bij Oene.
Volledig scherm
Door weer en wind: Aidan Scherpbier zoekt met zoontje Skip (6) naar plastic afval langs de IJssel bij Oene. © Hans van de Vlekkert

Roeiers uit Deventer en Oene doen mee aan oceaanrace als strijd tegen het vele plastic

Tristan Sim (41) uit Deventer en Aidan Scherpbier (37) uit Oene proberen de bewustwording rondom het wegwerpplastic te vergroten. Onder meer door deel te nemen aan de zwaarste roeirace ter wereld.

 1. GA Eagles gooit na zwakke start te laat de remmen los en gaat onderuit tegen NEC
  PREMIUM
  VIDEO / rapport

  GA Eagles gooit na zwakke start te laat de remmen los en gaat onderuit tegen NEC

  De spelers van Go Ahead Eagles moeten zich gisteravond in de bus naar huis hebben afgevraagd wat ze was overkomen in Nijmegen. Na een beklagenswaardig zwakke eerste helft herstelde de Deventer ploeg zich na rust. De entree van Jacob Mulenga en Frank Ross bracht de jus die de door GA Eagles geserveerde gortdroge potpourri op smaak bracht. Sam Hendriks leefde op, GA Eagles grossierde in kansen, maar verder dan de 2-1 van Luuk Brouwers kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen niet en dat was een klap voor de geprikkelde Deventer troepen.
 2. Bewoners overleden na coronabesmettingen bij Deventer zorggroep Solis: ‘Snelle opmars raakt ons hard’
  PREMIUM

  Bewoners overleden na coronabe­smet­tin­gen bij Deventer zorggroep Solis: ‘Snelle opmars raakt ons hard’

  Nadat vorige week bekend werd dat negen bewoners en meerdere medewerkers van zorggroep Solis in Deventer besmet waren met het coronavirus, zijn drie van hen inmiddels overleden. ,,De snelle opmars van het virus op onze locaties raakt ons hard en dus breekt er voor de tweede maal een periode van veel zorgen aan”, aldus Peter Smoorenburg, bestuurder dan de zorggroep.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer