Volledig scherm
PREMIUM
Minder zwarte pieten, meer roetveegpieten in Deventer; de kwestie verdeelt ook de politiek. © FOTO HISSINK

Roetveegpieteis verbaast flink deel Deventer politiek

VIDEODe eis aan de Deventer Sinterklaas-commissie om een bepaald aantal roetveegpieten in te zetten bij de Deventer intocht leidt in de politiek tot commotie; had de gemeenteraad hier niet over moeten oordelen? Mogelijk volgt alsnog een politiek debat over de roetveegpiet.

Peter Onvlee, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij Gemeentebelang, noemt het ‘hoogst ongelukkig’ dat B en W zonder ruggenspraak met de raad de ‘roetveegpieteneis’ heeft gesteld. En dat besluit in eerste instantie enkel deelde via een afgeschermde schriftelijke mededeling, alleen voor raadsleden te zien. Onvlee: ,,Bij zo’n maatschappelijke discussie moet je in alle openheid communiceren.’’

  1. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
    PREMIUM

    Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

    Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer