Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere intocht van Sinterklaas in Diepenveen, met zwarte pieten. En dat verandert voorlopig niet. © archief

Roetveegpieten niet verplicht voor Sinterklaasfeesten in Deventer dorpen

De organisaties van de Sint-intochten in de Deventer dorpen is door het college van B en W niet verzocht om roetveegpieten in te zetten. Dat melden betrokkenen in Diepenveen en Schalkhaar.

Afgelopen week ontstond commotie, toen naar buiten kwam dat het college van B en W wil dat bij de grote intocht in de binnenstad dit jaar minimaal eenderde van de Sint-hulpen roetveegpiet is. Wordt niet voldaan aan die voorwaarde, dan trekt de gemeente de subsidie van 12.500 euro aan de Sinterklaascommissie in, nadat gesprekken met de commissie niet tot aanpassingen leidden.

 1. Man aangehouden voor bedreiging Stentor-columnist Özcan Akyol en zijn dochtertje (3)

  Man aangehou­den voor bedreiging Sten­tor-columnist Özcan Akyol en zijn dochtertje (3)

  Een 30-jarige man uit Amsterdam is vanmorgen opgepakt voor bedreiging van Stentor-columnist Özcan Akyol en zijn 3-jarige dochtertje uit Deventer. De politie doorzocht vanmorgen het huis van de Amsterdammer. ,,Ik heb nog nooit zoiets psychopathisch gezien’’, zegt Akyol over de bedreigingen. ,,Dit was zo beneden alle peil, zo grof en gericht aan mijn dochtertje dat ik het wel serieus nam.’’
 2. Katja Staartjes uit Okkenbroek: Bedwingen van hoogste bergen lijkt erg op het leiden van bedrijf
  PREMIUM

  Katja Staartjes uit Okkenbroek: Bedwingen van hoogste bergen lijkt erg op het leiden van bedrijf

  Ze vindt zichzelf meer een loper dan een klimmer. Het wandelen in de machtige Alpen greep haar tijdens haar studiejaren en sindsdien is ze verknocht. En klimmend naar de top van managementland bij grote organisaties als het UMC Utrecht en Kluwer, nam ze een drastisch besluit: klimmen werd haar leven. Katja Staartjes nam ontslag en werd de eerste Nederlandse vrouw op de Mount Everest. Een wandeltocht met de Okkenbroekse over haar nieuwe boek: Topteams. Niet alleen voor managers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer