Rotterdammers met vuurwapen opgepakt na wilde achtervolging in Deventer

update & videoEen man (48) en een vrouw (34) uit Rotterdam zijn vanmiddag na een wilde achtervolging aangehouden in Deventer. Het tweetal zat in een auto en negeerde een stopteken. Bij de aanhouding bleken de twee in het bezit van een vuurwapen en een paar honderd gram hennep.

Als de politie zaterdagmiddag rond 15.45 uur een melding krijgt van een verdachte situatie op de Gelderse Roos in Colmschate, gevolgd door een melding van een conflict in de persoonlijke sfeer besluiten agenten een kijkje te nemen. Onderweg zien ze het voertuig dat aan de doorgegeven beschrijving voldoet op de Siemelingskruisweg. Een stopteken volgt.

Gevaarlijk

Maar de bestuurder van de auto blijkt niet van plan te stoppen en gaat er vandoor. Agenten zetten de achtervolging in. Die achtervolging, waar al snel meerdere politievoertuigen bij betrokken raken, gaat midden door de stad. Ondertussen blijkt uit gegevens dat er mogelijk een vuurwapengevaarlijk persoon in de auto zit. 

Na een wilde rit over de Deventerweg, Zutphenseweg en Hanzeweg ziet de politie uiteindelijk kans de auto te rammen op de rotonde van de Lebuinuslaan met de Laan van Borgele op Keizerslanden. De auto van de verdachten wordt aangereden, draait 180 graden en komt tot stilstand op een betonblok. 

Vuurwapen

Als de man en de vrouw uit de auto worden gehaald, blijken het twee Rotterdammers. In het voertuig wordt vervolgens een vuurwapen gevonden. Ook ligt er een paar honderd gram aan hennep. Het tweetal wordt in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau.

De auto van de verdachten en de politiewagen raakten behoorlijk beschadigd. Beide voertuigen zijn opgehaald door een berger. 

Volledig scherm
De auto van de verdachten werd door de politie tot stilstand geramd in Deventer. © Rens Hulman / News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen