Reigersbek in de berm langs de N348 tussen Zutphen en Eefde
Volledig scherm
PREMIUM
Reigersbek in de berm langs de N348 tussen Zutphen en Eefde © Sander Grootendorst

Roze bloempjes floreren in Zutphen en Deventer dankzij de droogte

Het Witte Lint bestaat niet meer, leve het roze. Kleine plantjes met kleurige bloemen vrolijken de berm langs de provinciale weg bij Zutphen op. En ze staan op nog veel meer plekken, op bedrijventerreinen, in tuinen en parken. Met dank aan de droogte.

Een Facebook-post uit de Deventer wijk Borgele begin deze week: ‘Waar het gras verleden jaar door de zon is weggebrand of verdroogd staan nu heel veel van deze plantjes. Plantsoenen hebben een roze gloed.’ Er is een foto bij, waarop de roze bloempjes en de ronde, ingesneden blaadjes van de ooievaarsbek te herkennen zijn. Ze vormen een heel plakkaat. Een rondje Deventer en Zutphen leert dat de ooievaarsbek een topjaar beleeft.
Op diverse plekken groeit bovendien massaal de reigersbek, uit dezelfde familie, maar met meerdelige blaadjes. Beide genoemd naar de vorm van de vruchten, die op een lange vogelsnavel lijken. Maar zover is het nog niet, eerst bloeien, en hoe!

  1. Overijssel zet vol in op Nederlandse toerist om pijn coronacrisis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’
    PREMIUM

    Overijssel zet vol in op Nederland­se toerist om pijn coronacri­sis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’

    De toerismesector in Nederland heeft door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Het aantal gasten, uit zowel binnen- als buitenland, lag in de eerste drie maanden van dit jaar 17 procent lager dan in 2019. De provincie Overijssel werd minder hard geraakt, maar wil niet op zijn lauweren rusten en probeert juist nu de Nederlandse toerist weer te verleiden. ,,Voor een bezoek aan een wijngaard of kajakken in een Nationaal Park hoef je niet naar het buitenland.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer