Koningsspelen in de Scheg is altijd groots gevierd. Maar nu gaat Deventer het anders aanpakken: juist kennis maken met de verschillende sportaccommodaties in de gemeente.
Volledig scherm
Koningsspelen in de Scheg is altijd groots gevierd. Maar nu gaat Deventer het anders aanpakken: juist kennis maken met de verschillende sportaccommodaties in de gemeente. © Ronald Hissink

Ruim 3100 kinderen op bezoek bij Deventer sportclubs tijdens Koningsspelen

 Niet met z’n allen naar sportcentrum de Scheg, maar juist de Deventer kinderen laten kennis maken met de verenigingen en wat er mogelijk is op een sportpark: Sportbedrijf Deventer laat samen met 34 sportverenigingen de kinderen de plekken zien waar je kunt sporten in Deventer, morgen tijdens de Koningsspelen.

Vrijdag 12 april zijn weer de jaarlijkse Koningsspelen, op de laatste vrijdag voor de vakantie. Deventer biedt daarvoor een gemeentebreed programma aan voor de hoogste klassen van het basisonderwijs. ,,Waar we tot nu toe bijna alles rond de Scheg hielden, kiezen we er nu voor om op locaties te sporten’’, zegt Tim van Beek van het Sportbedrijf Deventer. Verenigingen deden altijd al mee, maar kwamen naar de Scheg toe. ,,Nu gaan we de wijken in. Bijvoorbeeld bij Sportpark Keizersland en rondom Helios zijn allerlei dingen te doen. Niet alleen voetbal, maar ook rugby bij de Pickwick Players en atletiek bij Daventria.”

Ook is het mogelijk padel te gaan spelen in combinatie met skaten en bounce in het Havenkwartier. ,,Dan zou je denken dat dat het meest populair is, maar scholen kiezen heel snel voor bijvoorbeeld de Reddingsbrigade in het Borgelerbad, en ook de sporten bij Helios: beachsoccer en -volleybal, voetbal, bootcamp en boksen  zaten zo vol. Scholen mochten zelf hun voorkeur aangeven’’, zegt Van Beek.

Het Sportbedrijf hoopt op een zonnetje vrijdag. ,,Een klein buitje kunnen we hebben en we hebben kinderen gezegd een trui mee te nemen. Als je aan het sporten bent ben je zo warm.’’ 

Leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 volgen een programma op de eigen school, met leskaarten met spellen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer