Volledig scherm
De controle werd deels onder de A1 uitgevoerd. © Rens Hulman / News United

Ruim 33.000 euro belastingschuld geïnd tijdens grote verkeerscontrole bij Twello

Bij de afrit van de A1 bij Twello is vanavond ruim 33.000 euro aan belastingschuld geïnd, zijn zestien auto's in beslag genomen en werden vier bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs. 

De politie, Belastingdienst en RDW hielden gezamenlijk een grote controle bij de A1-afrit en de N344. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) werden kentekens gescand om wanbetalers direct te kunnen traceren.

Belastingschuld

En de controle had effect. Zestien keer werd door de Belastingdienst beslag gelegd op een auto, als dwangmiddel om eigenaren met een belastingschuld alsnog te laten betalen. Daarnaast werd voor 33.222,80 euro aan openstaande belastingschuld geïnd.

De politie beboette vier weggebruikers voor het rijden zonder rijbewijs. Volgens de politie opvallend veel en dus zorgwekkend. Ook gingen vier bestuurders op de bon wegens onverzekerd rijden.

Valse naam

Verder werd één persoon aangehouden omdat deze inbrekerswerktuig bij zich had én een valse naam opgaf. Een ander werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs.

De politie inde ook nog onbetaald boetegeld: een prent van 190 euro. Daarnaast werd nog een auto in beslag genomen omdat de eigenaar een openstaande boete aan de politie niet kon betalen.

Geen licht

Tot slot reed nog een auto zonder enige verlichting over de snelweg. Ook deze bestuurder ging op de bon.

Bij de controleplaats moest iedereen ook nog even blazen, maar niemand bleek te veel alcohol op te hebben.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (86%)
  • Hij kan er zeker mee door. (6%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (4%)
3504 stemmen