Ruim honderd medewerkers weg bij Rabobank Salland

DEVENTER/RAALTE - Bij Rabobank Salland staan per 1 januari 2017 ruim honderd medewerkers minder op de loonlijst dan begin 2016. De bank heeft 78 voltijdbanen geschrapt en komt eind dit jaar uit op 122 fte.

Directievoorzitter Ed den Besten schat dat 25 tot dertig medewerkers de Rabobankorganisatie moeten verlaten. ,,Een groot gedeelte van de andere werknemers die hun baan verliezen, kan bij regionale centra aan de slag. Zo gaan er ongeveer 25 collega's over naar de Rabobank Klantenservice dat in ons pand aan de Hanzeweg wordt gehuisvest. Deze gaat voor heel Oost-Nederland telefoontjes van klanten opvangen.''

De klantenservice is op termijn goed voor 200 fulltime arbeidsplaatsen. Deze medewerkers vallen echter niet onder Rabobank Salland.

De ontslagen en overplaatsingen hebben vooral betrekking op personeel van de backoffice en het facilitaire en controlgedeelte binnen Rabobank Salland. De managementlaag, onder de directie, krimpt van veertien naar acht personen en de directie wordt twee- in plaats van driekoppig. Momenteel bestaat de leiding nog uit Ed den Besten, Edwin Leenes en Fons Witjes. In overleg is besloten dat Witjes uit de directie stapt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer