Saaie sokken? Dat hoeft niet meer: er zijn nu zelfs Deventer sokken in de maak

Wie vroeger sokken op z'n verlanglijstje zetten, wist niet wat te vragen en was maar een beetje stoffig saai. Tegenwoordig is het hip om met de onder je broek verborgen kleinoden stiekem kleurrijk te zijn. Daarom hebben Emelie en Wilmar Vlaskamp wat nieuws bedacht ‘No more boring socks’. En het eerste ontwerp is gelijk een hebbedingetje: de Lebuinus op je enkels. 

De sokkenwinkel waar je tegenaan loopt als je uit de Smidsgang de Smedenstraat in komt is net een uurtje open. Emelie en Wilmar hebben samen met vrienden twee dagen gebeuld om de winkel op Black Friday en de Shopping Night open te krijgen. ,,En dat is gelukt", kijkt Emelie trots om zich heen. Ze heeft net weer even een paar dozen gebracht. Vriendin Esmee zal de komende weken de winkel bemensen. ,,We krijgen echt duizenden soorten. Niet alleen in maten, in soorten bedoel ik echt.” Esmée vult aan: ,,Sinds we een uurtje open zijn heb ik al wel tien paar verkocht. En de grootste maten heb ik even niet meer zoveel: die heeft een meneer vanochtend bijna allemaal meegenomen. Maar dan heb ik het wel over maat 48 hè. En de sokken gaan vanaf 36. We krijgen ook nog kindersokken.”

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer