Volledig scherm
PREMIUM
Intensief gebruikt: het mountainbikenetwerk Salland. Hier in actie op het Wechelerveld (van voor naar achteren) Christian van Vilsteren, Erwin Kerkmeijer en Hans Wichink. © FOTO HISSINK

Salland steeds meer hotspot voor mountainbiker: nu ook kuitenbijter op industrieterreinen

Salland ontpopt zich steeds meer als regio voor de mountainbike. Het netwerk met routes uit 2013 wordt vernieuwd en verder uitgebreid, ook naar de bedrijventerreinen. Spectaculair dalen met een hellingspercentage van 21 procent kan bijvoorbeeld bij de afvalstort van Deventer.

Het Wechelerveld, de hotspot van het Mountainbikenetwerk Salland. Hier ligt de populaire MTB-track Wechelerveld. Een rondje van bijna 4 kilometer door het natuurgebied ten noorden van Deventer met uitdagende bochtjes, zandbultjes, boomstronken en andere natuurlijke obstakels. Hier komen de drie MTB-routes door Salland, richting Diepenveen/Olst, Heeten en Lettele tezamen.

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer