Wappert er straks een Sallandvlag op de toren van de kerk in Heeten?
Volledig scherm
PREMIUM
Wappert er straks een Sallandvlag op de toren van de kerk in Heeten? © Archieffoto Jeroen Jazet

Salland-vlag komt eraan, maar wat is Salland eigenlijk? ‘Ze denken vaak dat ik uit Twente of de Achterhoek kom’

‘PR machine’ Salland Marketing probeert de trots van inwoners op de regio aan te wakkeren. Er komt hoogstwaarschijnlijk een Salland-vlag. Mede geïnspireerd door de Achterhoek, waar het dundoek niet aan te slepen is en de bekendheid van die regio is toegenomen. Gaat dat in Salland ook gebeuren of is de identiteit van de regio minder sterk dan bijvoorbeeld Twente of de Veluwe? Vier Sallandse prominenten geven hun oordeel.  ,,Salland blijft toch een beetje een grensgeval.”

5 reacties

 • B. Mars

  1 jaar geleden
  Salland rijkt t/m Ommen. omwille van toerismemarketing is daar vrij recent een nieuwe regio binnen Salland bedacht.. Vechtdal. Er is bij sommigen het beeld ontstaan dat het een aparte regio is. Ook zijn er door de marketeers grensborden geplaatst bij de overgang naar Vechtdal.
 • Goossen

  1 jaar geleden
  Het is raar, maar waar: toen ik een dikke twintig jaar terug in Deventer kwam wonen, heb ik vaak genoeg op mijn werk moeten uitleggen dat ik echt niet 'nou een Tukker' was geworden; bij Salland wordt een beetje geschokschouderd. Het lééft gewoon niet bij het grotere publiek en ik vind dat best wel treurig...
 • M.H.M. Hunneman

  1 jaar geleden
  De hierboven bedoelde “grensborden” van Salland zijn geplaatst door de VVV. De locaties waar nu de borden staan, komen in de verste verte niet overeen met de werkelijke historische grenzen van Salland. Laat dat duidelijk zijn!
 • Martin Schutte

  1 jaar geleden
  Mooiste provincie van Overijssel 👍😉
 • Willem v

  1 jaar geleden
  't Sal wel :)

In samenwerking met indebuurt Deventer