Volledig scherm
© Thinkstock

Salland Zorgverzekeringen jaagt minima schrik aan met brief

DEVENTER - Zorgverzekeraar Salland heeft de circa 1700 mensen die via de gemeente een minimapolis hebben afgesloten, een brief gestuurd waarin staat dat ze volgend jaar ruim 150 euro per maand aan premie moeten gaan betalen. Dat is 17,50 euro meer dan nu.

De hogere premie in de brief is gebaseerd op een volledige afkoop van het eigen risico, verklaart Jos Peeters, directeur Zorginkoop van Salland. De verzekeraar weet niet beter dan dat daar al overeenstemming over is. Maar volgens wethouder Jan Jaap Kolkman liggen er nog verschillende opties voor. Wel duidelijk is dat er voor volgend jaar meerdere pakketten worden aangeboden, en niet slechts één compleet (en duur) pakket.

Nieuwe brief
"We gaan dit rechtzetten", belooft Peeters, die aankondigt met een nieuwe brief te komen. "Wat is misgegaan is dat we in de brief niet duidelijk hebben gemaakt dat verzekerden nu uit meerdere pakketten kunnen kiezen. De variant met de afkoop van het eigen risico is het meest complete Plus- pakket." In de brief staat overigens helemaal niet vermeld dat het eigen risico bij dat pakket is meeverzekerd.

Vorig jaar
Vorig jaar was er ook al veel te doen om de minimapolis. Toen Salland een stijging van de premie bekend maakte van twintig euro, naar 143 euro per maand. Na heronderhandelingen door Kolkman werd die prijsstijging met bijna vijf euro gedrukt. De maandelijkse premie van de minimapolis is daarom nu 138,50.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer