Saxion-drone moet politie helpen zoeken: 'Bij een geraamte is gras letterlijk groener'

VideoLichamen onder een ingestorte brug, bedolven onder puin bij aardbevingen of andere natuurrampen. De drones van lector Jaap Knotter van hogeschool Saxion in Deventer gaan in de meest bijzondere en uitzonderlijke omstandigheden hulp bieden bij het zoeken. Waar ook ter wereld.

Knotter is lector Advanced Forensic Technology. Samen met zijn team combineert hij alle mogelijke onderzoeksmethodes. Zoals grondradars vanuit de archeologie, met bijvoorbeeld de technologie uit de forensische geneeskunde en de geofysica. Zijn team heeft inmiddels een prototype van een mobiele draagbare grondradar onder de drone hangen. In realtime is straks op een tablet uit te lezen waar 'hotspots' zijn: alle gegevens van de verschillende apparaten worden over elkaar heen gelegd in beeld. 

  1. Basisschool in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier
    PREMIUM

    Basis­school in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier

    Een betrokken vader heeft eraan bijgedragen dat leerlingen van basisschool St. Martinus in Bussloo weer zonder angst voor jeukrupsen kunnen buitenspelen. De man, die anoniem wil blijven, regelde dat een hoveniersbedrijf gisterochtend een flink aantal nesten uit eiken bij school verwijderde. Daarvoor had een handvol leerlingen jeukklachten en gisteren bleven twee kinderen thuis, omdat ze ziek waren door brandharen van de rups.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer