Saxion-drone moet politie helpen zoeken: 'Bij een geraamte is gras letterlijk groener'

VideoLichamen onder een ingestorte brug, bedolven onder puin bij aardbevingen of andere natuurrampen. De drones van lector Jaap Knotter van hogeschool Saxion in Deventer gaan in de meest bijzondere en uitzonderlijke omstandigheden hulp bieden bij het zoeken. Waar ook ter wereld.

Knotter is lector Advanced Forensic Technology. Samen met zijn team combineert hij alle mogelijke onderzoeksmethodes. Zoals grondradars vanuit de archeologie, met bijvoorbeeld de technologie uit de forensische geneeskunde en de geofysica. Zijn team heeft inmiddels een prototype van een mobiele draagbare grondradar onder de drone hangen. In realtime is straks op een tablet uit te lezen waar 'hotspots' zijn: alle gegevens van de verschillende apparaten worden over elkaar heen gelegd in beeld. 

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer