Een collage van de tientallen artikelen die het Deventer Dagblad in 1995 en 1996 aan de geruchtmakende moord op Hugo Bootsma 46 wijdde.
Volledig scherm
Een collage van de tientallen artikelen die het Deventer Dagblad in 1995 en 1996 aan de geruchtmakende moord op Hugo Bootsma 46 wijdde. © LISA KRIKKEN

SBS duikt in moord op Hugo Bootsma

In een zesdelige serie van SBS6 over onopgeloste moorden, wordt in aflevering twee aandacht besteed aan de brute moord in 1995 op Hugo Bootsma uit Deventer. De programmamakers van ‘Cold Case: Dader Gezocht’ en de politie, die meewerkt aan de uitzendingen, hopen op nieuwe aanknopingspunten.

  1. Verbazing over Burgerweeshuis en Deventer Schouwburg: ‘Deze combi werkt nergens en gaat véél meer kosten’
    PREMIUM
    5

    Verbazing over Burgerwees­huis en Deventer Schouwburg: ‘Deze combi werkt nergens en gaat véél meer kosten’

    De onzekere toekomst van het Burgerweeshuis en het mogelijk onder één dak brengen van het poppodium met de schouwburg trekt landelijk aandacht. Berend Schans van Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals, belangenbehartiger voor de pop- en nachtcultuur verbaast zich over de combinatie waar Deventer aan denkt. ,,Het idee ligt puur vanuit bezuinigingsoverwegingen op tafel; een compleet verkeerde insteek, die niet gaat werken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer