Volledig scherm
Het Amsterdamse bedrijf Outdoor Cinema levert het megascherm waarop het digitale paasvuur in Schalkhaar zondagavond te bewonderen is. © Outdoor Cinema

Schalkhaar viert feest rond digitaal paasvuur

Op het paasvuurterrein in Schalkhaar brandt op eerste paasdag een paasvuur dat geen warmte afgeeft én geen fijnstof veroorzaakt. Stichting Paasvuur Schalkhaar heeft een manier gevonden het paasvuurverbod van de gemeente te omzeilen. Het Amsterdamse bedrijf Outdoor Cinema levert  een scherm van twaalf bij zes meter waarop zondagavond digitale paasvuurbeelden te zien zijn.

 ,,Zodra het gaat schemeren, begint het digitale paasvuur”, zegt Xeno Obdeijn namens de organisatie. ,,Het mooiste is natuurlijk een knetterend echt paasvuur. Dat zit er ditmaal niet in. Het paasvuurfeest is een manier om mensen bij elkaar te brengen en om gezellig wat te kletsen en te drinken. Dat kan nu bij het digitale paasvuur en in de feesttent.”

Het programma begint morgen om 15.00 uur met het onderdeel vogelschieten en daarna  gaat het feest verder in de tent. Zanger Marco Mensink treedt hier op. Zondag is er eveneens een tentfeest met inloop vanaf 20.00 uur. DJ Randy Bishop verzorgt de muziek.

Eerder deze week maakt de organisatie van het paasvuur in het Sallandse Herxen bekend, dat zij ook op een groot beeldscherm een paasvuur vertoont volgens het motto: Herxen On Fire.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer