Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp

VIDEOVoor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?” 

Ze weet het zeker: dit zijn professionele slachters geweest, mensen die precies weten hoe ze een schaap moeten slachten. De vachten bleven achter, net als de ingewanden en een schaapskop. Het vlees is meegenomen. Bij de schaapsherder overheerst de verbazing. ,,Wie doet er nou zoiets?", vraagt ze zich meermaals af. 

De werkwijze lijkt sterk overeen te komen met een vergelijkbaar geval, onlangs bij een kinderboerderij in Olst. Daar werden twee rammen van een kinderboerderij anderhalve week geleden op vergelijkbare wijze geslacht. De daders zijn nog op vrije voeten. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer