Volledig scherm
De Prins Bernhardsluis kan nog altijd niet open. © FOTO HISSINK

Schepen pas vrijdag weer door Prins Bernhardsluis

UpdateHet duurt nog zeker tot vrijdag voordat het eerste schip de Prins Bernhardsluis in Deventer binnenvaart. De voorzichtige prognose van de gemeente Deventer dat de sluis in de loop van donderdagochtend weer open zou kunnen, is te positief gebleken. Het waterpeil van de IJssel stijgt minder snel dan dat Rijkswaterstaat woensdag voorspelde.

De ondergrens van 1.06 meter boven Normaal Amsterdams Peil bij de veerpont aan de Welle wordt donderdagavond rond acht uur bereikt. Gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman zegt dat er donderdag geen schepen door de Prins Bernhardsluis gaan. ,,We hebben ook geen enkele aanvraag ontvangen.” De Prins Bernhardsluis is al vier maanden gesloten wegens de extreem lage waterstanden.

De Zeil- en Motorbootvereniging Deventer (ZMvD) en de Deventer Watersport Vereniging hebben met de sluiswachters afgesproken in principe zaterdagochtend in totaal dertig à vijfendertig boten vanaf de Jachthaven naar de sluis te varen. Dit zegt ZMvD-secretaris John Bosch. 

De Punt

Daarna meren de schepen aan bij de loods en landtong de Punt achter de sluis. In de dagen daarna tilt een lift boten tot tien meter op de kant en gaan zij naar de loods. Volgende week zaterdag arriveert een mobiele kraan om grotere schepen op het land te tillen.

De Deventer Watersport Vereniging is van plan zondag tien à vijftien schepen via de sluis naar de winterstalling te brengen.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3656 stemmen