Volledig scherm
De Prins Bernhardsluis kan nog altijd niet open. © FOTO HISSINK

Schepen pas vrijdag weer door Prins Bernhardsluis

UpdateHet duurt nog zeker tot vrijdag voordat het eerste schip de Prins Bernhardsluis in Deventer binnenvaart. De voorzichtige prognose van de gemeente Deventer dat de sluis in de loop van donderdagochtend weer open zou kunnen, is te positief gebleken. Het waterpeil van de IJssel stijgt minder snel dan dat Rijkswaterstaat woensdag voorspelde.

De ondergrens van 1.06 meter boven Normaal Amsterdams Peil bij de veerpont aan de Welle wordt donderdagavond rond acht uur bereikt. Gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman zegt dat er donderdag geen schepen door de Prins Bernhardsluis gaan. ,,We hebben ook geen enkele aanvraag ontvangen.” De Prins Bernhardsluis is al vier maanden gesloten wegens de extreem lage waterstanden.

De Zeil- en Motorbootvereniging Deventer (ZMvD) en de Deventer Watersport Vereniging hebben met de sluiswachters afgesproken in principe zaterdagochtend in totaal dertig à vijfendertig boten vanaf de Jachthaven naar de sluis te varen. Dit zegt ZMvD-secretaris John Bosch. 

De Punt

Daarna meren de schepen aan bij de loods en landtong de Punt achter de sluis. In de dagen daarna tilt een lift boten tot tien meter op de kant en gaan zij naar de loods. Volgende week zaterdag arriveert een mobiele kraan om grotere schepen op het land te tillen.

De Deventer Watersport Vereniging is van plan zondag tien à vijftien schepen via de sluis naar de winterstalling te brengen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (67%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (16%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (17%)
3005 stemmen