Volledig scherm
Na maanden gesloten te zijn geweest, gaan de deuren van de Prins Bernhardsluis in Deventer donderdag weer open. © FOTO HISSINK

Schepen vanaf donderdagochtend weer door Prins Bernhardsluis in Deventer

Tot opluchting van vooral de havenbedrijven in Deventer treedt de Prins Bernhardsluis in Deventer donderdagochtend weer in werking. Dit besluit heeft de gemeente woensdagmiddag genomen. Hoe laat het eerste schip kan worden geschut, is nog onbekend. De sluismeester staat vanaf zes uur 's ochtends paraat.

Zodra het waterpeil van de IJssel bij de veerpont aan de Welle de hoogte van 1.06 meter boven Normaal Amsterdams Peil bereikt, kan de sluis zijn deuren openen. Volgens de voorspellingen van Rijkswaterstaat ligt dit moment rond 7.40 uur.

De Prins Bernhardsluis is vanwege de extreem lage waterstanden sinds augustus buiten gebruik. Alleen op 16 september mochten vijf schippers door de sluis om Deventer te kunnen verlaten. Hun schepen hadden noodgedwongen een maand in de haven gelegen.

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (43%)
 • Nee, lekker laten staan!! (23%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4284 stemmen