screenshot video Dumpert
Volledig scherm
screenshot video Dumpert © screenshot video dumpert

Scheurende scooterrijder in Deventer ‘aangetikt’ door de politie

videoDe politie in Deventer hield gisteren een 20-jarige scooterrijder aan bij winkelcentrum Keizerslanden. Een bewoner filmde de aanhouding. Dit filmpje van een paar seconden werd op Dumpert massaal bekeken.

,,De politie zag de scooterrijder gevaarlijk hard rijden. Ze wilden de man staande houden maar hij negeerde het stopteken, en ging ervan door,” laat een woordvoerder van de politie weten. Daarop zette de politie een achtervolging in. Er was angst dat de scooterrijder andere weggebruikers in gevaar zou brengen, omdat hij slingerde en dus heel hard reed. ,,Hij moest gestopt worden. Daarop maakten de agenten de afweging hem een tikje te geven, zodat hij zou vallen, maar zonder hem letsel te geven.”

Het is een methode die de politie vaker toepast, als iemand een stopteken negeert. Ze schatten de snelheid in, hun eigen snelheid met de auto en waar ze de scooter moeten raken. De scooterrijder had voor zover bekend geen letsel opgelopen. Hij bleek in het bezit van soft en hard drugs. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer