Volledig scherm
Gevallen takken zorgden voor schade aan het terrasmeubilair van Jasmins © Gaby Atmali/Stads-stamcafé De Waagschaal

Schiettent op Deventer kermis blijft grote schade bespaard na noodweer, terras nabijgelegen café wel beschadigd

Het terras van horecazaak Jasmin's liep door gevallen takken schade op bij het noodweer van gisteren. Even daarvoor zaten er nog mensen. De schietsalon van J.M. Straathof & Dochters lijkt - met het blote oog- ongedeerd uit het noodweer gekomen, in tegenstelling tot eerdere meldingen. 

Volgens een medewerkster van restaurant Jasmin's zaten vlak voor het noodweer losbarstte nog mensen op het terras, maar die hadden toen het noodweer losbarstte binnen een veilig onderkomen gevonden. Wel liep een deel van het terrasmeubilair flinke schade op en blokkeerden de gevallen takken enige tijd de entree van de horecazaak. 

Schade

Eigenaar Ayhan Sahin schat de schade in eerste instantie op maximaal een paar duizend euro. ,,Een precieze indicatie heb ik nog niet. Het gaat om kapotte tafels en stoelen. Gelukkig is het bij materiële schade gebleven.” Gisterochtend rond 9.00 waren alle takken opgeruimd. Sahin kondigt aan dat de zaak en het terras vandaag wel ‘gewoon’ open gaan. 

Schiettent

Eerdere meldingen maakten ook gewag van schade aan een kermisattractie, de schietsalon van Jozef Straathof & Dochters. De eigenaar zou net zijn zaak hebben gesloten, toen er een grote tak naar beneden kwam. Die lag voor of tegen de kraam, maar leidde uiteindelijk niet tot verwondingen of grote schade. 

Volledig scherm
De schietsalon op de kermis bleef ogenschijnlijk ongedeerd. © Bas Klaassen

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer