Volledig scherm
© Foto: Koos Groenewold Fotografie

Schildersbedrijf uit Deventer wint twee vakprijzen

DEVENTER - Schildersbedrijf Wolters BV uit Deventer is dinsdagavond dubbel in de prijzen gevallen bij de nationale schildersvakprijs. Wolters won in de categorie ‘onderhoudsschilderwerk’ en de publieksprijs.

Het Deventer bedrijf won de prijzen met het werk dat verricht werd bij Paleis het Loo in Apeldoorn. Daar leverde Wolters in de afgelopen vier jaar zo’n 22 kilometer aan schilderwerk af. Duizenden ruitjes met ongeveer 18.750 blaadjes bladgoud werden verguld. Wolters kreeg van het publiek ruim duizend stemmen voor het project bij het Het Loo. In totaal werden er zo’n 4.000 stemmen uitgebracht.

Het is niet de eerste keer dat het Deventer bedrijf een schildersvakprijs wint. In 2013 viel Wolters in de prijzen met het restauratiewerk aan Jachthuis Sint Hubertus in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De schildersvakprijs werd dinsdagavond voor de negende keer uitgereikt. De prijs is een initiatief van vakbladen uit de schildersbranche. Een vakjury bepaalt wie de prijzen krijgt, behalve bij de publieksprijs. Daarbij zijn de stemmen die worden uitgebracht op www.schildersvakprijs.nl doorslaggevend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer