Volledig scherm
Afgelopen voorjaar kreeg Svpo Deventer te maken met een bouwstop voor de verbouwing van de Heilig Hartkerk tot schoolgebouw aan de Zwolseweg. Door de hobbelige aanloop kan de nieuwe middelbare school dit jaar niet meer over naar het definitieve onderkomen. © FOTO HISSINK (archief)

School betrekt komend voorjaar Heilig Hartkerk aan de Zwolseweg in Deventer

De kerstvakantie komt voor de nieuwe middelbare school Svpo in Deventer te vroeg. Althans te vroeg om de rooms-katholieke Heilig Hartkerk aan de Zwolseweg in gebruik te nemen als leslocatie. Het is nu de bedoeling om de kerk in mei 2020 te betrekken.

Afgelopen augustus is de School voor persoonlijk onderwijs (Svpo) in Deventer begonnen met vijf eerste klassen. Van meet af aan had de organisatie de kerk aan de Zwolseweg op het oog, maar voordat de verbouwing tot schoolgebouw kon beginnen moesten heel wat hobbels uit de weg worden geruimd. Zo waren bijvoorbeeld buurtbewoners bezorgd over de komst van de nieuwe middelbare school en werd zelfs een bouwstop opgelegd. Daarom is de school na de zomervakantie eerst begonnen op een tijdelijke locatie: het voormalige Carinovapand even verderop aan de Zwolseweg. 

Verbouwing

Direct na de zomer koerste de schoolleiding nog op een verhuizing in de kerstvakantie, al werd toen al wel rekening gehouden met een latere datum. Nu laat locatieleider Janneke Peters weten dat is besloten in de meivakantie over te gaan. In week 10 moet het mogelijk zijn de kerk als school te gebruiken, maar dat moment valt precies tussen twee vakanties in. Bovendien is de verbouwing vijf weken laten helemaal afgerond. Daarom is de verhuizing nu in de meivakantie gepland. 

Op dit moment staat het houten skelet in het midden, dit is de basis voor de lokalen. Deze zijn nog niet afgewerkt, zo moeten de ramen, deuren en het stucwerk nog komen. Verder moet het toekomstige schoolgebouw nog worden voorzien van sanitaire voorzieningen en de keuken. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer