Volledig scherm
De Deventer Schouwburg. © Isabelle Renate la Poutré

Schouwburg-directeur overhandigt petitie aan Deventer burgemeester Ron König

Vlak voor de beslissende raadsvergadering over de Cultuurvisie krijgt burgemeester Ron König morgenavond een petitie aangeboden door Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg.  De petitie, die als doel heeft de huidige omvang van het programma te kunnen behouden, is tot op heden door 3940 personen getekend. ,,We hopen nog over de 4000 heen te gaan”, zegt woordvoerder Daphne Scholting.

Kühne vreest dat als de subsidie voor de schouwburg niet wordt verhoogd dit zal leiden tot een gedwongen halvering van het aantal optredens. ‘Door de stijgende exploitatiekosten (o.a. gebouw) moet de schouwburg haar programma en service drastisch inkrimpen’, aldus de directeur in de begeleidende tekst van de petitie. Deze kan alleen vandaag nog worden getekend.

Het aanbieden van de petitie aan de burgemeester doet Kühne morgen om 18.45 uur in de lounge van het Stadhuis aan het Grote Kerkhof. De raadsvergadering waarin besloten wordt over de Cultuurvisie begint om 20.30 uur.

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer