In eerste instantie had de gemeente het grasveld, links op het azc-terrein, op het oog voor de tijdelijke woonunits. Nu moeten de 150 statushouders een plekje krijgen rond de parkeerplaats aan de Spanjaardsdijk, rechtsonder op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
In eerste instantie had de gemeente het grasveld, links op het azc-terrein, op het oog voor de tijdelijke woonunits. Nu moeten de 150 statushouders een plekje krijgen rond de parkeerplaats aan de Spanjaardsdijk, rechtsonder op de foto. © Ronald Hissink

Schuiven met tijdelijke extra woningen op azc-terrein niet genoeg voor Schalkhaar: ‘Waarom móet het hier?’

Er komen 150 tijdelijke woonplekken voor statushouders op het terrein van het asielzoekerscentrum (azc) in Schalkhaar. Na commentaar van omwonenden heeft de gemeente Deventer de plannen enigszins aangepast. De woonunits komen niet vlak naast de aangrenzende woonwijk, maar direct aan de Spanjaardsdijk. Vervallen daarmee de bezwaren van de buurt? ,,Nee, wij vinden het azc-terrein überhaupt niet geschikt voor 150 extra woonplekken.’’

6 reacties

 • J.G.A. Grip

  2 maanden geleden
  Inderdaad Michelle, Nederland is vol, we kunnen het niet meer aan. …maar niemand durft dat te zeggen in politiek Den Haag. Ik heb niets tegen asielzoekers/vluchtelingen of wat voor geloof zij aanhangen, maar dit kan zo niet langer ook niet voor hen!
 • M V

  2 maanden geleden
  Schalkhaar geeft al opvang voor 650 mensen, dit is echt genoeg de grens lijkt mij bereikt!!!
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Kan het Rijk ook opdracht geven tot sneller bouwen van nieuwe sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor de beginners? En als we niet mogen bouwen van Brussel ivm natura2000 of stikstof, wat hebben we dan aan Europa, we krijgen geen oplossing of medewerking. Je kunt bijna niet anders dan de toestroom omleiden of stoppen door de problemen hier.
 • Joop Steenbruggen

  2 maanden geleden
  U begrijpt er niets van.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Waarom niet daar?
 1. Wacker deelt Steenwijker Boys dreun uit, Beekbergen beleeft fijne rentree en AZC maakt direct indruk
  Liveblog

  Wacker deelt Steenwij­ker Boys dreun uit, Beekbergen beleeft fijne rentree en AZC maakt direct indruk

  Steenwijker Boys was lang de betere ploeg in de uitwedstrijd tegen Wacker. Maar als je zelf niet scoort, doet de ander dat wel. Daardoor moet Steenwijker Boys evenals vorig seizoen in de achtervolging op de ploeg uit De Wijk. Beekbergen beleefde daarentegen een fijne rentree in de derde klasse, terwijl AZC op de eerste speeldag van de tweede klasse I weinig heel hield van BWO.

In samenwerking met indebuurt Deventer