Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Sportbedrijf Deventer vertellen aan groep vijf van kindcentrum Rivierenwijk over Happy Life, een speciale server voor het populaire spel Minecraft. © FOTO HISSINK

Sevket uit Deventer loopt dankzij Happy Life met een omweg naar zijn oma

Sportbedrijf Deventer bedacht een game waarbij kinderen naar buiten móeten om virtueel verder te kunnen komen. De lancering vond maandag plaats bij kindcentrum Rivierenwijk. 

Hoe krijgen we kinderen zover om buiten te spelen in plaats van hangen op de bank met een tablet? In Deventer hopen ze het antwoord te hebben gevonden met Happy Life, een speciale server voor het immens populaire computerspel Minecraft. In een notendop: kinderen kunnen virtueel alleen verder komen door buiten hun benen te strekken.

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (43%)
 • Nee, lekker laten staan!! (23%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4284 stemmen