Zorgtuin de Molenenk in het Nieuwe Plantsoen in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Zorgtuin de Molenenk in het Nieuwe Plantsoen in Deventer. © Ruben Meijerink

Sfeer danig verpest door conflict over tuin in Deventer: ‘Gesprek was niet gezellig, kan ik je vertellen’

Directeur Remco Westra van het Groenbedrijf Deventer verwijt stichting Zorgtuin de Molenenk niet te willen samenwerken en te overleggen. De zorgtuin moet verdwijnen omdat het Groenbedrijf de locatie in Het Nieuwe Plantsoen aan de Overstichtlaan zelf wil gebruiken. ,,Ik heb de stichting alle kansen gegeven. Maar als een initiatief niet werkt, en je komt ook niet aan tafel, dan houdt het een keer op.”

4 reacties

 • Joost Boswijk

  1 maand geleden
  Ik ben het trouwens eens met degenen die vinden dat het Groenbedrijf zich onfatsoenlijk gedraagt. Uit het verhaal blijkt dat ze de grond niet nodig hebben. “Als blijkt dat het in strijd met het bestemmingsplan is” gaan ze wat anders met de grond doen. Een mondelinge overeenkomst is ook bindend en Westra ontkent niet dat die is gemaakt. Volgens mij vindt hij die zorgtuin maar niks en wil hij er van af, maar dat is niet aan hem. Helaas lijkt de gemeente zich er niet mee te willen bemoeien.
 • Michel de Jong

  1 maand geleden
  Enerzijds is een toezegging voor gebruik van de grond natuurlijk niet eeuwigdurend. Anderzijds vind ik ook dat Westra een lange(re) opzegtermijn moet instellen, als er verder niets vast ligt en het doel van de stichting zo nobel is. En of de stichtingen al haar doelen nou wel of niet realiseert is natuurlijk niet aan de directeur Groenbedrijf. Hij heeft zijn handen al vol aan zijn eigen doelen daar wordt hij grof voor betaald. En dan vrijwilligers de maat nemen over doelen, dat is wel schandalig
 • mia Sluiseman

  1 maand geleden
  Wat een voor een directeur onwaardig verhaal. Als er een samenwerking wordt aangegaan moeten er toch onderliggende stukken aanwezig zijn. Hoe kun je samen een zorgtuin opzetten zonder een invaliden toilet, stroom en een voorziening voor warm en koud water.
 • Joost Boswijk

  1 maand geleden
  Mijns inziens ligt de bal nu bij de gemeente, niet alleen in verband met het bestemmingsplan, maar vooral als bemiddelaar. De verhalen staan min of meer haaks op elkaar, geen van beide partijen lijkt inschikkelijk te willen zijn en het is een burgerinitiatief dat steun verdient, ook bij het vaststellen van de doelen. Dus wethouder De Geest: “Doe wat, verzin een list”.

In samenwerking met indebuurt Deventer