Volledig scherm
De silo's in het havenkwartier. Archieffoto Ab Hakeboom

Silo's Mr. de Boerlaan in handen van gemeente

DEVENTER - De gemeente Deventer mag zich sinds gisteren officieel eigenaar noemen van de zogeheten zwarte en grijze silo aan de Mr. de Boerlaan.

De overdracht van beide industriële monumenten luidt ook de verdere aanpak van het aanpalende Havenkwartier in.

Ook al zijn de silo's al jaren niet meer in gebruik, beide gebouwen waren nog altijd in bezit van mengvoerderfabrikant For Farmers. Ooit waren de pakhuizen de schakel voor de levering van veevoer aan de veeboeren in de wijde omgeving, tot Hardenberg aan toe. Nadien namen de For Farmer-silo's in Lochem die taak meer en meer over. Sinds begin deze eeuw stonden de opvallende bouwsels werkeloos aan de Mr. de Boerlaan.

De gemeente heeft, mede dankzij een subsidie van de provincie Overijssel, de silo's aangekocht. Het is de bedoeling dat gebouwen een nieuwe invulling krijgen. Wethouder Marc-Jan Ahne en gedeputeerde Carrie Abbenhues togen naar het industriële complex om de akte te ondertekenen.

De overdracht ging gepaard met een klein feestje. De overdracht van de silo's wordt ook gezien als een belangrijke stap in de herontwikkeling van het Havenkwartier. In dit gebied kan wonen en werken samengaan en er zijn mogelijkheden voor nieuwbouw, huur en koop. Sinds deze maand kan iedereen met interessante plannen voor het havengebied zich melden bij de gemeente. www.havenkwartierdeventer.com

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4171 stemmen