Berry Slagter sjouwt sinds enkele weken met zijn container de hele straat door.
Volledig scherm
Berry Slagter sjouwt sinds enkele weken met zijn container de hele straat door. © FOTO HISSINK

Sjouwen met containers door verkeerd geparkeerde auto’s: ‘De omgekeerde wereld’

Omdat de vuilniswagen in de wijk Colmschate de bochten van sommige smalle straatjes niet kan nemen, moeten bewoners voortaan een stuk sjouwen met hun container om die een straat verderop neer te zetten. Fout geparkeerde auto’s zijn vaak de oorzaak van te smalle doorgangen, maar daar valt niet op te handhaven, zegt de gemeente. ,,De omgekeerde wereld", zegt bewoner Berry Slagter.

 1. Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘komeet-party’
  PREMIUM

  Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘ko­meet-par­ty’

  Het enthousiasme danst door zijn stem als Roel Weijenberg spreekt over de nachten die hij doorbracht met komeet Neowise. De hobby-sterrenkundige uit Twello slaapt maar weinig omdat hij de ‘once in a lifetime’- kans heeft om deze weken dit bijzondere verschijnsel mee te maken. In de nacht van vrijdag op zaterdag deed hij dat met zijn 11-jarige zoon: ‘Dat was een echt vader-zoonmoment!’
 2. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
  PREMIUM

  Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

  Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer