Een lint van Japanse duizendknoop langs het fietspad. Op deze plek wil de gemeente Deventer een skatepark aanleggen. Het verwijderen van de plant kost veel geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lint van Japanse duizendknoop langs het fietspad. Op deze plek wil de gemeente Deventer een skatepark aanleggen. Het verwijderen van de plant kost veel geld. © FOTO HISSINK

Skatepark Deventer: eerst tientallen meters aan Japanse duizendknoop elektrocuteren

Skateboarders, inliners, bmx’ers en steppers uit Deventer moeten nog ietwat geduld hebben. Het nieuwe betonnen skatepark dat dit jaar zou worden aangelegd bij de rotonde tegenover het Deventer Ziekenhuis, komt later. Onder andere vanwege de aanwezigheid van een lastig plantje: de Japanse duizendknoop.

Meer dan een jaar geleden werd het besluit van de Deventer gemeenteraad met een luid applaus ontvangen: voor 340.000 euro zou zo snel mogelijk worden begonnen met de aanleg van een nieuw skatepark in Deventer. Een groep jongeren had hier zelf om gevraagd, ze waren uitgekeken geraakt op de kleinere skatebaantjes die vooral zijn bedoeld voor beginners. Ze wilden iets groters, iets meer uitdagend zoals in andere, omliggende steden. Alle partijen in de gemeenteraad stemden voor.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer