Een lint van Japanse duizendknoop langs het fietspad. Op deze plek wil de gemeente Deventer een skatepark aanleggen. Het verwijderen van de plant kost veel geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lint van Japanse duizendknoop langs het fietspad. Op deze plek wil de gemeente Deventer een skatepark aanleggen. Het verwijderen van de plant kost veel geld. © FOTO HISSINK

Skatepark Deventer: eerst tientallen meters aan Japanse duizendknoop elektrocuteren

Skateboarders, inliners, bmx’ers en steppers uit Deventer moeten nog ietwat geduld hebben. Het nieuwe betonnen skatepark dat dit jaar zou worden aangelegd bij de rotonde tegenover het Deventer Ziekenhuis, komt later. Onder andere vanwege de aanwezigheid van een lastig plantje: de Japanse duizendknoop.

 1. Deventer dubt over tijden voor afsluiting veelbesproken Vogeleiland, kans op behoud vogels stijgt
  PREMIUM

  Deventer dubt over tijden voor afsluiting veelbespro­ken Vogelei­land, kans op behoud vogels stijgt

  Deventer is er nog niet uit vanaf welke uren het bekende en veelbesproken Vogeleiland tegenover het station in de avond- en nacht wordt afgesloten. Zeker is wel dat hekken in de strijd tegen vandalisme er - met lichte vertraging - er nog dit najaar staan. Ondertussen stijgt de kans dat de vogels niet verdwijnen en behouden blijven in de volières op het eiland. ,,We komen na jaren van gedoe eindelijk in rustiger vaarwater.”
 2. Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders
  PREMIUM

  Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

  Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer