Volledig scherm
© News United

Slachtoffer dodelijk ongeluk IJsseldijk is 40-jarige Deventenaar, bestuurder bestelbus aangehouden

VIDEOHet dodelijke slachtoffer van het verkeersongeval op de IJsseldijk tussen Olst en Deventer is een 40-jarige Deventenaar. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De man kwam woensdagavond om het leven bij een frontale botsing. 

De aanrijding lijkt veroorzaakt door de bestuurder van een bestelbus, een 47-jarige Deventenaar. Hij reed vanuit de richting Olst naar Deventer en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Een eerste hem tegemoetkomende automobilist kon hem nog ontwijken; de 40-jarige Deventenaar die daarachter reed echter niet. Na de aanrijding bezweek hij ter plekke aan zijn verwondingen.

Aangehouden

De bestuurder van de bestelbus is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De 47-jarige man werd wegens pijnklachten eerst voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Daarna is hij weer naar het politiebureau overgebracht waar hij wordt gehoord, aldus de politie.

Bekneld

De 52-jarige bestuurder uit Olst-Wijhe die als eerste moest uitwijken voor de bestelbus kwam bij het uitwijken zelf op de verkeerde weghelft terecht. Na vermoedelijk enkele stuurcorrecties kwam hij in aanrijding met een auto vanuit de richting van Olst die achter de bestelbus had gereden. Zijn auto schoot door de klap van het wegdek af en kwam onderaan de dijk tot stilstand. De man bleek bekneld te zitten en was buiten bewustzijn. Hij werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd en vervolgens met een ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Voor zover bekend bleef de automobilist met wie hij in botsing kwam verder ongedeerd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer