Eigenaar Mert Yalcin kondigde in februari nog aan desnoods tot de hoogste rechter te gaan, als de gemeente opnieuw zou weigeren zijn vergunningaanvraag in behandeling te nemen. Nu overweegt hij opnieuw een stap naar de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Mert Yalcin kondigde in februari nog aan desnoods tot de hoogste rechter te gaan, als de gemeente opnieuw zou weigeren zijn vergunningaanvraag in behandeling te nemen. Nu overweegt hij opnieuw een stap naar de rechter. © Rob Voss

Slijterij ZAZA in Deventer alsnog dicht: eigenaar overweegt nieuwe stap naar rechtbank

De gemeente Deventer mocht de vergunningaanvraag van slijterij ZaZa aan de Boxbergerweg in Deventer weigeren. Volgens de kortgedingrechter is er onduidelijkheid over de herkomst van het geld waarmee het bedrijf is gefinancierd. Volgens de eigenaar gaat het om geld van ‘nette, werkende mensen’. 

Sinds de uitspraak van de rechtbank zit de slijterij noodgedwongen dicht: drank verkopen zonder vergunning mag niet. Opent de zaak zijn deuren toch zonder vergunning, dan moet het een boete van 1.000 euro per week betalen aan de gemeente Deventer. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer