Volledig scherm
Ger Visser komt aan bij de rechtbank in Almelo © Emiel Muijderman

Slotdag zitting Eurocommerce: 'Sinds de strafeis is mijn leven naar de kloten'

ALMELO - Bij zijn kaartclubje is Ger Visser (63) voorlopig niet meer welkom en zijn huisarts heeft hem liever ook niet meer in zijn spreekkamer. Overal wordt hij met de nek aangekeken, aldus de gevallen vastgoedbaron vanochtend tijdens zijn slotwoord aan het eind van een meer dan twee weken durend strafproces, waarin een onvoorwaardelijke celstraf van 4 jaar tegen hem werd geëist. “Mijn leven was al naar de kloten, maar sinds de strafeis helemaal”.

In de nacht van zaterdag op zondag is de familie volgens dochter Kristel in Gorssel lastig gevallen door een man die vanuit zijn auto met geopende ramen keihard het nummer “Jailhouse rock” draaide. “Hij belde bij ons alle drie aan en stond te schreeuwen: Vissers, jullie gaan er aan”, aldus Kristel Visser (31), tegen wie tien maanden cel is geëist. “Dat komt door de beeldvorming en de stemmingmakerij. Ik word er misselijk van.”

Echtgenote Patricia (58), die vorige week 12 maanden hoorde eisen, zei in haar slotwoord dat het leven van haar gezin “willens en wetens kapot gemaakt” is. “Verschrikkelijk om mee te maken als moeder”. Ze zei te lijden aan angstaanvallen en hartritmestoornissen en gebukt te gaan onder de minderwaardige blikken van dorpsgenoten, waardoor ze de deur niet meer uit durft.

Ger jr (34) hield de rechters voor niet te kunnen genieten van zijn drie maanden geleden geboren zoontje. De strafeis van 12 maanden cel had hem gebroken, zei hij. “Het proces zorgt al vele maanden voor een emotionele uitputtingslag. het sociale isolement wordt groter. Zelfs directe vrienden weten niet welke houding ze moeten aannemen.”

Vandaag was de laatste zittingsdag in het proces over valsheid in geschrifte en faillissementsfraude rond Eurocommerce, het vastgoedbedrijf van Ger Visser dat in 2012 failliet ging met een schuldenlast van 700 miljoen euro.
Op vrijdag 16 december doet de rechtbank uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer