Een balkon dicht op het treinverkeer in Deventer. Er zijn huizen die nóg korter bij het spoor liggen. Voor bewoners zoals Albert van Driel is het balen dat maatregelen om iets aan de geluidsoverlast van de trein te doen langer op zich laten wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een balkon dicht op het treinverkeer in Deventer. Er zijn huizen die nóg korter bij het spoor liggen. Voor bewoners zoals Albert van Driel is het balen dat maatregelen om iets aan de geluidsoverlast van de trein te doen langer op zich laten wachten. © FOTO HISSINK

Snerpende treinen blijven Deventer langer uit slaap houden: ‘Nu zitten we nog langer met die herrie’

Het is een ergernis voor wie kort bij het spoor woont in de schilwijken rond de Deventer binnenstad en houdt sommige bewoners zelfs wakker: de piepende herrie van treinen die door de stad rijden. Dat gesnerp gaat Deventer nog langer irriteren. ProRail verwacht er pas in 2022  met een soort glijmiddel iets aan te kunnen doen. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer