Een balkon dicht op het treinverkeer in Deventer. Er zijn huizen die nóg korter bij het spoor liggen. Voor bewoners zoals Albert van Driel is het balen dat maatregelen om iets aan de geluidsoverlast van de trein te doen langer op zich laten wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een balkon dicht op het treinverkeer in Deventer. Er zijn huizen die nóg korter bij het spoor liggen. Voor bewoners zoals Albert van Driel is het balen dat maatregelen om iets aan de geluidsoverlast van de trein te doen langer op zich laten wachten. © FOTO HISSINK

Snerpende treinen blijven Deventer langer uit slaap houden: ‘Nu zitten we nog langer met die herrie’

Het is een ergernis voor wie kort bij het spoor woont in de schilwijken rond de Deventer binnenstad en houdt sommige bewoners zelfs wakker: de piepende herrie van treinen die door de stad rijden. Dat gesnerp gaat Deventer nog langer irriteren. ProRail verwacht er pas in 2022  met een soort glijmiddel iets aan te kunnen doen. 

 1. Eefje Boons uit Deventer is topatlete, maar wel met een baan ernaast. ‘Ik was even radeloos, hoe moest ik verder?’
  PREMIUM
  MENS EN SPORT

  Eefje Boons uit Deventer is topatlete, maar wel met een baan ernaast. ‘Ik was even radeloos, hoe moest ik verder?’

  Vlak voor het olympische sportjaar raakte Eefje Boons haar selectiestatus bij TeamNL kwijt, waardoor faciliteiten en vergoedingen wegvielen. De 26-jarige hordeloopster uit Deventer gaat ook als klassenassistent in het basisonderwijs aan de slag - ‘er moet ook brood op de plank komen’ -, maar wil niets liever dan het ongelijk van de bond aantonen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af
  Play

  Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af

 2. Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'
  Play

  Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'

Deventer